ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 25 ΔΙΣ € ''ΥΠΟΠΤΕΣ'' ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ....

Στο δόκανο του ελέγχου, με στόχο την άμεση είσπραξη εσόδων, μπαίνουν οι καταθέσεις Ελλήνων, οι οποίες αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής και «κρύβονται» σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και, σύμφωνα με ασφαλείς...
πληροφορίες, κινούνται μεταξύ 20 και 25 δισ. ευρώ.Την ίδια στιγμή, πλην των 20-25 δισ. ευρώ, υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπισθούν, καθώς βρίσκονται πλέον σε εξωτικούς επενδυτικούς προορισμούς.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, χρησιμοποιώντας μαστίγιο, όπου χρειασθεί, ενώ πιο φιλική θα είναι η αντιμετώπιση
για όσους προσέλθουν εθελοντικά να δηλώσουν το προϊόν της φοροδιαφυγής, ανεξάρτητα εάν θα φέρουν ή όχι τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες.

Ρόλο και λόγο, όμως, στις κυβερνητικές προθέσεις έχει, με βάση τις πληροφορίες της Realnews, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διαφωνεί με την επιβολή ήπιων φορολογικών συντελεστών, δηλαδή 20%-25%, στις εν λόγω καταθέσεις και ζητά την αυστηρότερη φορολόγηση έως και 50%, με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται «φιλικά», όσοι δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα και γέμιζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέσω της φοροδιαφυγής.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το ρεπορτάζ της Realnews
Keywords
Τυχαία Θέματα