Τρόμος από τον σεισμό στην Τουρκία: 22 νεκροί, αγωνία για 38 εγκλωβισμένους- 1.130 τραυματίες

15:28 25/1/2020 - Πηγή: Aixmi

22 νεκρούς, πάνω από 1.000 τραυματίες (οι 43 είναι στην Εντατική) και 30 κατεστραμμένα κτίρια άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμό των 6.8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία την Παρασκευή, ενώ οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον 22 έτομα που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Η περιοχή εξακολουθεί να σείεται, καθώς οι μετασεισμοί έχουν φτάσει τους 400. Οι 15 εξ αυτών ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Γκεζίν ένα εξαόροφο κτίριο ισοπεδώθηκε.

Ο σεισμός

έγινε αισθητός στη Συρία, τον Λίβανο και το Ιράν, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι «κουνήθηκαν» ακόμα και στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τον ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία.

Επικοινωνία εέχε και ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

3

The post Τρόμος από τον σεισμό στην Τουρκία: 22 νεκροί, αγωνία για 38 εγκλωβισμένους- 1.130 τραυματίες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα