Η Όλγα Κεφαλογιάννη γύρισε σελίδα στην προσωπική της ζωή

12:59 23/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γυρίζει σελίδα στην προσωπική της ζωή και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει η ίδια, ώστε να αποφύγει τυχόν κακόβουλα σχόλια. Σε συνέντευξή της στην Athens Voice και την Ελένη Κυριακίδου τονίζει ότι στην προσωπική της ζωή βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, διότι πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της που αφορά στον γάμο της με τον κοσμηματοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη. «Ήταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος, που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη,

όπως σε κάθε καινούργια αρχή», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Η πρώτη βουλευτής της Α΄Αθηνών (για τρίτη συνεχή φορά) δεν περιελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές απορίες. 

«Στην πολιτική οι πικρίες και οι εμμονές δεν κάνουν καλό. Πάντα κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ συνειδητή η απόφασή μου να μη συμμετάσχω στο κυβερνητικό σχήμα, η οποία και εξηγήθηκε επαρκώς. Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες μιας συνολικής προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και εμείς οι βουλευτές τη δική μας», επισημαίνει. «Ο βουλευτής έχει δύναμη παρέμβασης. Φωνή και χώρο διεκδίκησης. Ιδίως όταν είναι της συμπολίτευσης. Οι βουλευτές οφείλουμε να μιλάμε και να διεκδικούμε. Ακόμα και αν κάποιες φορές δεν γινόμαστε αρεστοί».

Η άποψή της για την ανάδειξη της Κατερινας Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα θετική.

«Ως συμβολισμός είναι σημαντικότατος και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο. Οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αποκαθίσταται. Όταν λέμε ότι διεκδικούμε να έχουμε ισότιμη συμμετοχή στα κοινά αυτό δεν εξαντλείται με την τοποθέτηση μιας γυναίκας στο κορυφαίο αξίωμα. Χρειάζεται πολύς αγώνας, ακόμα για να επιτευχθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα. Και φυσικά χρειάζονται πράξεις από όλους. Και από τους πολίτες. Να στηρίζουν, να ψηφίζουν γυναίκες. Έχουμε μόλις 19 γυναίκες δημάρχους σε σύνολο 331 Δήμων. Αριθμός απογοητευτικός που δείχνει μια συνολικότερη υστέρηση».

Όσο για το τι θα συμβούλευε τις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν στην εργασία τους, αλλά και στον δημόσιο χώρο, παραπέμπει στον Τσόρτσιλ.

«Never, never, never give up», όπως έλεγε και ο Τσόρτσιλ. Αυτό συμβουλεύω όσες φίλες μου με ρωτάνε. Οι γυναίκες πρέπει να αγωνίζονται για τα αυτονόητα διαρκώς. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Θα πρέπει να είναι υποψιασμένες, προετοιμασμένες για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και να διεκδικούν διαρκώς. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τις γυναίκες».

The post Η Όλγα Κεφαλογιάννη γύρισε σελίδα στην προσωπική της ζωή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα