Εξαπλώνεται ο κοροναϊός -Κρούσμα και στη Σιγκαπούρη

18:39 23/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Στους 17 ανέβηκαν οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 600, ενώ και η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στην επικράτειά της. Πρόκειται για 66χρονο Κινέζος, ο οποίος ταξίδεψε από την πόλης Ουχάν, εκεί όπου άρχισε η εξάπλωση του ιού.

Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων του Ουχάν να μη φύγουν από τα όρια της πόλης, ενώ το ίδιο μήνυμα εστάλη και στα 7 εκατομμύρια της γειτονικής Ουχανάν. Είναι ενδεικτικό ότι έκλεισε και η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας.

Ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε

και στη Σαουδική Αραβία (πρόκειται για Ινδό νοσηλευτή, που εργάζεται σε νοσοκομείο), ενώ και στο Βιετνάμ δύο Κινέζοι βρέθηκαν θετικοί.

Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές φοβούνται ότι ο ρυθμός μετάδοσης θα επιταχυνθεί, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας για το νέο κινεζικό έτος που ξεκινά το Σάββατο.

Έρευνες δείχνουν ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τα φίδια, αλλά σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας αναφέρει ότι ίσως ξεκίνησε από ασβούς και αρουραίους. Στην Ουχάν γίνεται παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα (πυρετός, βήχας και δυσκολία στην αναπνοή). Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον νέο ιό.

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στο Ντουμπάι με απευθείας πτήσεις από την Κίνα πρέπει να υποβάλλονται σε θερμικό έλεγχο κατά την άφιξή τους.

The post Εξαπλώνεται ο κοροναϊός -Κρούσμα και στη Σιγκαπούρη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα