Final Four 2024, Μιλουτίνοβ: "Χωρίς καλό Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει καλός Ολυμπιακός και το αντίθετο"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μοιράστηκε τις σκέψεις του στα κανάλια Novasports, μερικές ώρες πριν από τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four της EuroLeague (24/5, 22:00, Match Center από το SPORT24).

Ο Σέρβος σέντερ αναφέρθηκε στην περιόδο των τραυματισμών του, στη σειρά

με την Μπαρτσελόνα και στην πρόκριση δύο ελληνικών ομάδων στην τελική φάση του Βερολίνου, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR σε έναν "ελληνικό" τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ:

Για το ότι βοήθησε την ομάδα στο Game 5 με την Μπαρτσελόνα: "Ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί έχω περάσει πάρα πολλά φέτος. Και αναφέρομαι στον τελευταίο μου τραυματισμό. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας μου, είχα πολλά σκαμπανεβάσματα, όχι μόνο στο σώμα μου, αλλά κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Είμαι τυχερός, διότι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου με βοήθησαν να περάσω όλη αυτή διαδικασία και να επιστρέψω πίσω στην ομάδα. Ήμουν ενθουσιασμένος όταν γύρισα στην ομάδα και το να παλεύουμε για να μπούμε στο Final Four ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Γιατί πραγματικά πιστεύω οτι, όταν περνάς τόσο δύσκολες στιγμές και αναφέρομαι σε όλα αυτά που πέρασα με τον τραυματισμό μου, αυτά σε κάνουν πολύ δυνατό και σου δίνουν επιπλέον κίνητρο και επιπρόσθετη "πείνα" να πετύχεις. Ήμουν συγκεντρωμένος και είχα τεράστιο κίνητρο να πάω στο Final Four".

Για τον τραυματισμό του: "Αρχικά όταν τραυματίστηκα, δεν πίστευα ότι θα μου πάρει τόσο πολύ καιρό να επιστρέψω. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα από την μαγνητική σοκαρίστηκα. Πέρασα το χειρουργείο, πέρασα όλο το διάστημα της αποθεραπείας, κάποιες μέρες νιώθεις πολύ καλά, κάποιες μέρες όχι τόσο. Κάποιες μέρες νιώθεις απαίσια και μέσα σε όλες αυτές τις καλές και κακές μέρες ήμουν τυχερός που είχα έναν πολύ καλό φυσιοθεραπευτή.

Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνω και πως θα είναι και ήταν τόσο ήρεμοι όλοι γύρω μου, που μου μετέδωσαν αυτή την ηρεμία στις πολύ δύσκολες στιγμές που βίωσα.

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν περπατούσα για ένα μήνα μετά την επέμβαση, όταν ξεκίνησα να περπατάω ήταν τόσο περίεργο το συναίσθημα που δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο περίεργα ένιωθα. Και δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα μπορούσα να επιστρέψω μέσα σε δύο εβδομάδες. Την πρώτη στιγμή που περπάτησα, έλεγα "δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να γυρίσω μέσα σε ένα μήνα και να τρέχω και να πηδάω".

Για την πρόκριση δύο ελληνικών ομάδων στο Final Four: "Νομίζω ότι είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ έχει δύο ομάδες στο Final Four και νομίζω ότι και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι εκεί, γιατί είχαν καταπληκτικές σειρές στα playoffs και καταπληκτικές σεζόν. Είναι πολύ ωραίο για τους Έλληνες και το ελληνικό μπάσκετ, και πιστεύω ότι χωρίς καλό Παναθηναϊκό δεν υπάρχει καλός Ολυμπιακός και το αντίθετο. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες πρέπει να είναι καλές, για να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να τους βλέπεις και αυτό είναι πολύ καλύτερο για τους φιλάθλους".

Για το ενδεχόμενο ελληνικού τελικού: "Εάν συμβεί αυτό θα είναι απίστευτο. Και πραγματικά θα ήθελα να συμβεί. Θα είναι πολύ δύσκολο βέβαια για την ομάδα που θα χάσει (σ.σ γέλια). Ας πάμε όμως βήμα-βήμα και να παίξουμε πρώτα με την Ρεάλ Μαδρίτης και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Keywords
Τυχαία Θέματα