Πρόκληση στα άκρα από τουρκικά ΜΜΕ: Έξω οι Έλληνες από τα νησιά μας

13:26 11/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο επίκεντρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να προσπαθήσει να εγκαταστήσει Έλληνες πολίτες σε 28 μικρές νήσους του Αιγαίου, ώστε να υπάρξει σ’ αυτές οικονομική δραστηριότητα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν το έγγραφο που απέστειλε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην ελληνική Βουλή και σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τον κύριο Σαντορινιό, το σχέδιο αυτό

εντάσσεται στην στρατηγική 2014-2020 που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Κύπρος [στο Αιγαίο]» και συμπληρώνουν: «Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για το σχέδιο μετεγκατάστασης Ελλήνων πολιτών στα νησιά, ενώ και το υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι σύμφωνο με την πράξη αυτή».

«Αυτήν τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει χτίσει νόμιμα φυλάκια στις Οινούσσες, ένα μικρό νησάκι δίπλα στη νήσο Παναγιά» γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία ακολουθούν την εθνική γραμμή αμφισβήτησης του καθεστώτος στα συγκεκριμένα νησιά. Μάλιστα, ζητούν την παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, ώστε να διαφυλαχθούν τα τουρκικά συμφέροντα στα νησιά του Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα