Παγκόσμιο σοκ από την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

00:12 16/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό ττης Παναγίας των Παρισίων να τυλίγεται και να χάνεται στις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα, πιθανότατα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που είναι σε εξέλιξη μέσα στον ναό.

Horrible #NotreDame pic.twitter.com/BndHQRO1b5

— Solveig Godeluck (@Solwii) April 15, 2019

Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία αποδίδει την πυρκαγιά

σε «ατύχημα». Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Έχουν καταρρεύει το βέλος του Ναού αλλά και η οροφή του, ενώ αργά το βράδυ η φωτιά επεκτάθηκε και στους μπροστινούς πύργους. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε πως είναι πολύ δύσκολο να περιορίσει τις φλόγες και υπάρχουν φόβοι για ακόμη μεγαλύτερης έκτασης ζημιές στον εμβληματικό Ναό.

Η γενική εισαγγελέας έδωσε εντολή διεξαγωγής άμεσα έρευνας για τα αίτια αυτής της καταστροφής.

Στο σημείο σπεύδει και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος νωρίτερα με ένα συγκλονιστικό tweet του εξέφρασε τη θλίψη του όπως και όλων των Γάλλων για την καταστροφή, γράφοντας χαρακτηριστικά, «καίγεται μέρος όλων μας».

Notre-Dame de Paris en proie aux flammes. Émotion de toute une nation. Pensée pour tous les catholiques et pour tous les Français. Comme tous nos compatriotes, je suis triste ce soir de voir brûler cette part de nous.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 15, 2019

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

https://twitter.com/tomvampouille/status/1117836321182105600

Le feu s’étend à toute la toiture #NotreDamedeParis pic.twitter.com/42wcwKJ3na

— Thomas Vampouille (@tomvampouille) April 15, 2019

https://t.co/qexacLrX5y FAST FIVE: Stunning Images Show France's Historic Notre Dame Cathedral Engulfed In Flames#NWO https://t.co/oc5JclUcpL pic.twitter.com/8CmxhRffYc

— NWO Stop (@NwoStop) April 15, 2019

#BREAKING

Notre Dame Cathedral on fire in Paris pic.twitter.com/KgALvIDYti

— Mark Day (@MarkDayNews) April 15, 2019

The post Παγκόσμιο σοκ από την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα