Παπακώστα: Με λένε Μαρία Αντουανέτα οι «αβράκωτοι»;

19:54 15/4/2019 - Πηγή: Aixmi

H υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα παρομοίωσε τα Εξάρχεια με την παρισινή Μονμάρτη, προκαλώντας χλευαστικές αντιδράσεις, οι οποίες συμπυκνώθηκαν στον χαρακτηρισμό Μαρία Αντουανέτα.

Η ίδια δεν απέφυγε την πρόκληση. Απάντησε αποκαλώντας «αφελείς» όσους θυμήθηκαν τη σύζυγο του Βασιλιά Λουδοβίκου 16ου, που είχε απευθυνθεί στον ξεσηκωμένο φτωχό λαό με την προτροπή να τρώει «παντεσπάνι». Βεβαίως, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της κατέληξαν στη λαιμηρόμο.

Η κ. Παπακώστα μίλησε για επιθέσεις από «ακραίους» της ΝΔ και

του ΠΑΣΟΚ και για «αβράκωτους» (τους προερχόμενους από την εργατική τάξη στη Γαλλική Επανάσταση).

Η δήλωσή της:

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans culottes (σ.σ. «αβράκωτοι» οι προερχόμενοι από την εργατική τάξη στη Γαλλική Επανάσταση); Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…».

The post Παπακώστα: Με λένε Μαρία Αντουανέτα οι «αβράκωτοι»; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα