Ο Μητσοτάκης έθεσε εκτός κυβερνήσεως τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη

14:27 5/12/2019 - Πηγή: Aixmi

O Kυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αντώνη Διαματάρη να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχικό που δεν διέθετε ενώ το δήλωνε στο βιγραφικό του, καθώς και για τη συμμετοχή του σε δυο εταιρείες στις ΗΠΑ (είναι Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα»,

όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, που ασχολείται με  κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις).

Ο Συριζα ζήτησε την απομάκρυνσή του, όταν αποκαλύφθηκε ότι ψευδώς δήλωνε ότι κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα του Πανεπιστημίου Columbia, αλλά και στη συνέχεια όταν έγινε γνωστό ότι είχε προσλάβει ως σύμβουλο πρόσωπο με ποινικές εκκρεμότητες. Ο πρωθυπουργός τον διατηρούσε επί μέρες στη θέση του, λόγω και της παλαιάς φιλίας που τους συνδέει, ωστόσο σήμερα πήρε διαφορετική απόφαση, όταν έγινε γνωστό ότι παραμένει μέτοχος των δυο εταιρειών.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος χθες ξεκίνησε ταξίδι στην Αυστραλία.

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

The post Ο Μητσοτάκης έθεσε εκτός κυβερνήσεως τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα