Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Σεβασμός στα δικαιώματα της Ελλάδας

17:30 4/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Θέμα Τουρκίας έθεσε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι τα μέλη της Συμμαχίας οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων και γειτόνων, ενώ αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης τόνισε ότι αναμένει από τους γείτονες να δείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η

ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι βασικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, υπογράμμισε, και ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και σημαντικού πυλώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις, περιλαμβανομένης της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ανταποκριθεί κατάλληλα στα επείγοντα ζητήματα που απηχούν τις ανησυχίες και τις προτεραιότητες των κοινωνιών μας.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει τη σημασία της επαρκούς χρηματοδότησης στον τομέα της Άμυνας», συμπλήρωσε. «Και το απέδειξε: παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση που πέρασε την τελευταία δεκαετία, διατήρησε τις αμυντικές δαπάνες τουλάχιστον στο 2% του ΑΕΠ».

The post Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Σεβασμός στα δικαιώματα της Ελλάδας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα