Μανιαδάκης: Με πίεζαν να πω για πολιτικούς, για πράγματα που δεν έγιναν

22:12 3/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση Novartis -μιλώντας στην Προανακριτική της Βουλής- αρνήθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης, που αρχικά είχε καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου» στους εισαγγελείς Διαφθοράς και στη συνέχεια μετετράπη σε κατηγορούμενο.

Όπως είπε, ενώ ελέγχθηκε από κάθε Αρχή και δεν βρέθηκε να έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη, κατέληξε κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις. Γιατί; Επειδή αρνήθηκε να παραδεχτεί πράγματα που δεν έγιναν. Τόνισε δε ότι τον πίεζαν να καταθέσει

εναντίον πολιτικών προσώπων.

«Για κάποιες εβδομάδες μου ασκούσαν πάρα πολλές πιέσεις οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για να δώσω στοιχεία εναντίον πολιτικών. Εκείνη την περίοδο με πίεζαν για συγκεκριμένους πολιτικούς. Έντονες ήταν οι πιέσεις για τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βενιζέλο. Μου δείχνανε δημοσιεύματα με νόμους και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να τα επιβεβαιώσω. Μου λέγανε ότι έχουμε στοιχεία από άλλους μάρτυρες, αλλά θέλουμε να μας το δώσεις και εσύ ως καθηγητής ότι αυτές οι αποφάσεις των πολιτικών είναι έκνομες. Κάποια στιγμη πάψαμε να δίνουμε καταθέσεις στην Εισαγγελία και πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου και καταθέταμε. Εκεί μου είπαν: ‘Πρέπει να συνεργαστείς μαζί μας και να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους’. Κυρίως με πίεζαν για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σαμαρά. Αυτά μου τα έλεγε η Εισαγγελέας και ήταν παρόντες και οι βοηθοί της. Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι καθώς οι  Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν».

Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ως ειδικός στα θέματα Υγείας συνεργάστηκε με όλες τις κυβερνήσεις -και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στάθηκε δε στη σχέση που φέρεται να είχε με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί του. 

Όπως είπε, η πρώτη επαφή με το υπουργείο Υγείας ήταν όταν το 2012 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς τον παρακάλεσε να παίξει συμβουλευτικό ρόλο επειδή το μνημόνιο της υγείας χρειαζόταν τεράστιο συντονισμό. Ο ίδιος τόνισε ότι το  έκανε για τρεις μήνες και επέστρεψε αργότερα επί υπουργίας Γεωργιάδη και Βορίδη. 

Πριν αρχίσει την καταθέσει την κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης ζήτησε να μιλήσει παρουσία του συνηγόρου του, επειδή του έχει ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία. Τελικά, όμως, απέσυρε το αίτημά του.

The post Μανιαδάκης: Με πίεζαν να πω για πολιτικούς, για πράγματα που δεν έγιναν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα