Ο Μίμης Ανδρουλάκης στο πλευρό του Βενιζέλου‏

19:15 4/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Η πιό θερμή στήριξη στην υποψηφιότητα Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ήρθε από τον Μίμη Ανδρουλάκη, που ήταν και ο πρώτος που είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της συμπόρευσης Βενιζέλου -Λοβέρδου στη λογική του πάλαι ποτέ διδύμου Τόνι Μπλερ -Γκόρντον Μπράουν.

Ο Ανδρουλάκης στέκεται ιδαίτερα στην απόφασή του να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών τη στιγμή που όλα κατέρραν

και οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου λάκιζαν.

«Έδειξε φρόνηση και αντοχές«, είπε στο Mega Σαββατοκύριακο (Μανόλης Αναγνωστάκης -Ιορδάνης Χασαπόπουλος) «και απέδειξε ότι έχει ηγετικές ικανότητες«.

«Διακρίνεται ένα πρόσωπο. Σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου, δεν χειρίστηκε καιροσκοπικά τα πράγματα, όπως άλλοι. Αυτοί που ήταν δίπλα στον Παπανδρέου, που εισηγήθηκαν την ακυβερνησία, τα «λεφτά υπάρχουν», οι οποίοι ουσιαστικά άφησαν ανοχύρωτη και την παράταξη και τη χώρα, «την έκαναν«.

Ο Βενιζέλος με εξέπληξε που σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου υψηλού ρίσκου, δεν την κάνεις εύκολα αυτή την κίνηση στην πολιτική. Αυτή την κίνηση, που έκανε ο Βενιζέλος, να αναλάβει όταν όλα είχαν γκρεμιστεί, είναι υψηλού ρίσκου κίνηση. Και έδειξε και πείσμα και αντοχή, και ηγετικές ικανότητες. Και απέφυγε αυτό που πάντα φοβόμαστε εμείς που τον αγαπάμε τον Βαγγέλη για την χαρισματικότητά του, ότι δεν είναι πάντα ο εχθρός του εαυτού του.

Εδειξε φρόνηση και υπομονή. Αυτό με εξέπληξε.

Άρα, λοιπόν, έχεις ήδη ένα καθιερωμένο πρόσωπο, που μπορεί να σου προκύψει να κάνει τη διαφορά και να ανακατέψει τα πράγματα, δηλαδή να φέρει μία νέα ιδρυτική πράξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, φτάνει να φέρει μία καινούργια αφήγηση, να κάνει αυτοκριτική εκ μέρους όλου του χώρου, να συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία με ένα πραγματικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης«.

Keywords
Τυχαία Θέματα