Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή;‏

11:10 4/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Εννεακομματική θα είναι η νέα Βουλή, με πέντε κόμματα από το πολιτικό Κέντρο προς τα Αριστερά και τέσσερα από το Κέντρο προς τα Δεξιά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής.

Η

ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρότατο προβάδισμα 17 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει τρεις μονάδες τον τελευταίο μήνα, λόγω της στροφής της υπέρ του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται δημοσκοπικά στο 4% το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου -όσο ακριβώς και οι Οικολόγοι.

Περαιτέρω πτώση (απ’ το 5% στο 4%) παρουσιάζει το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, την οποία καρπώνεται η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» (καταγράφεται στο 3,5%).

Το ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει η μέρα αλλαγής ηγεσίας, φαίνεται να βελτιώνει οριακά την επίδοσή του (από το 8% στο 11%), παραμένοντας όμως τέταρτο κόμμα.

Στη δεύτερη θέση, χάνοντας 2 μονάδες (απ’ το 18% στο 16%) παραμένει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, στην τρίτη ο Σύριζα με 12% και στην τέταρτη το ΚΚΕ, ισοβαθμώντας με το ΠΑΣΟΚ στο 11%.

Εκτός Βουλής, για μιά ακόμη φορά, παραμένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη (με 2%).

Πρέπει να διευκρινιστεί, βεβαίως, ότι όλα αυτά αποτελούν εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue και όχι πρόθεση ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα