Ο χειρότερος εχθρός των βουλευτών είναι ο εαυτός τους

20:10 3/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Τελείωσε η παράσταση. Έσβησαν τα φώτα. Άδειασε το θέατρο.
Η υπόθεση του «ενός εκατομμυρίου» μπορεί να πήρε άλλη τροπή από την αρχικά διαφαινόμενη, επιβεβαίωσε ωστόσο για ακόμη μία φορά τον κανόνα που θέλει το πολιτικό σύστημα να χορεύει με πάθος και περίτεχνες φιγούρες στο ρυθμό των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.

Και όταν… αλλάζει ο ρυθμός, αλλάζει κι ο χορός.
Επί μία εβδομάδα οι εκπρόσωποι του λαού ξιφουλκούσαν και έκαναν πύρινες δηλώσεις για το «ανήθικον»

της πράξης του συναδέλφου τους -φάντασμα, απαιτούσαν την αποκάλυψή του, τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή και τα οικονομικά των βουλευτών, ώστε η απρέπεια του ενός να μη στιγματίζει το όλον.

Στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής αυτής παράστασης, πολλοί βουλευτές απαίτησαν με στόμφο την άρση του απορρήτου για τα προσωπικά δεδομένα στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων. Ενενήντα εξ αυτών, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές, με επικεφαλής το Γεράσιμο Γιακουμάτο, έσπευσαν μάλιστα να καταθέσουν σχετική τροπολογία.
Η τροπολογία, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη «Δίκαιη Δίκη» που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, αλλά δεν έγινε τελικά δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως είπε, από τη συζήτηση που θα γίνει εκεί να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια «απόφαση εν θερμώ, αποσπασματικά και καθ’ υπαγόρευσιν των ΜΜΕ».
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι, ότι, με εξαίρεση τον Χάρη Καστανίδη ο οποίος κατέθεσε μία αντίστοιχη τροπολογία, {κανένας βουλευτής από τους 90 δεν εμφανίστηκε στην Ολομέλεια για να υπερασπιστεί και να αναπτύξει την πρότασή του}.
Finito la musica, passato la fiesta…

Keywords
Τυχαία Θέματα