Μήνυμα Πουτζδεμόν: Θέλω να παραστώ στην ψηφοφορία της ολομέλειας

21:23 29/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα προς τον πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου, Ρότζερ Τόρεντ, έστειλε ο αυτοεξόριστος αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν ζητώντας να του επιτραπεί να παραστεί αυτοπροσώπως στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την επανεκλογή του και την ορκωμοσία του ως επικεφαλής της νέας περιφερειακής κυβέρνησης.

Στο μήνυμά του ο Πουτζδεμόν σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «έχει το δικαίωμα να παραστεί στη συζήτηση και την ψηφοφορία της ολομέλειας» υπογραμμίζοντας ότι διαθέτει ασυλία, γεγονός που σημαίνει

ότι δεν μπορεί να συλληφθεί εκτός και αν διαπράξει ένα «ξεκάθαρο έγκλημα».

Επιμένει, επίσης, ότι οι δικαστικές αρχές και η κυβέρνηση της Ισπανίας «παρεμποδίζουν την εφαρμογή της θητείας του ως βουλευτή και ως υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της Τζενεραλιτάτ» και ότι, κυρίως, εμποδίζουν την παρουσία του στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Και καταλήγει στο μήνυμα του αναφέροντας: «Ζητώ την προστασία σας και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε τα δικαιώματα του κοινοβουλίου και όλων των μελών του».

The post Μήνυμα Πουτζδεμόν: Θέλω να παραστώ στην ψηφοφορία της ολομέλειας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα