Ίδρυμα Νιάρχου: 38 παιδιά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ – Τι απαντά η Λυρική

20:52 29/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένα απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε μέσα στο ασανσέρ στο «Σταύρος Νιάρχος» ήρθε στο φως της δημοσιότητας από καταγγελία γονέα στο Facebook. Όπως έγραψε μεταξύ άλλων ο Τάσος Κώνστας, το δράμα για τα 38 παιδάκια της χορωδίας που θα εμφανιζόντουσαν στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι άρχισε στις 20:15 το βράδυ της Κυριακής. Από εκείνη την ώρα και μέχρι στις 21:45 τουλάχιστον

έμειναν κλεισμένα στο ασανσέρ. Και δεν είναι πως έχασαν την παράστασή τους. Είναι πως οι υπεύθυνοι του Σταύρος Νιάρχος έδειξαν ανίκανοι να διαχειριστούν το περιστατικό, όπως καταγγέλει ο γονιός.

Επίσης στην ανάρτησή του ο κ. Κώνστας αναφέρει πως, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 21:10 από τους γονείς! «Κάποια παιδιά λιποθύμησαν και δεν είχαν καλέσει προληπτικά ούτε ασθενοφόρο» λέει ο αγανακτισμένος γονιός. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά είναι σοκαρισμένα και τρία από αυτά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο!

Για το περιστατικό έδωσε εξηγήσεις η Εθνική Λυρική Σκηνή, σημειώνοντας πως δεν είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, ο απεγκλωβισμός των ατόμων από τον ανελκυστήρα -χωρητικότητας 46 ατόμων και βάρους 3.500 κιλών- επετεύχθη μετά από περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Τρία από τα 38 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ είναι καλά στην υγεία τους.

«Σύμφωνα με τον νόμο 3785/2009 σαφώς προβλέπεται ότι η ευθύνη για τη συντήρηση και λειτουργία των κτηριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε. και στους αναδόχους της, και όχι στην ΕΛΣ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Ίδρυμα Νιάρχου: 38 παιδιά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ – Τι απαντά η Λυρική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα