Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο εντός 2 εβδομάδων

18:59 29/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση 7ετούς ομολόγου εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, με στόχο αντλήσει ποσό 3 δισ. ευρώ, σημειώνουν σε δημοσιεύματά τους το πρακτορείο Reuters και οι Financial Times.

Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και σημειώνει ότι η Ελλάδα

ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» έως 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018, Aκόμη δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνίας έκδοσης του 7ετούς ομολόγου. Ο ίδιος τόνισε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Από την πλευρά τους, οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγή με γνώση του θέματος, σημειώνουν ότι η Ελλάδα σχεδίαζε να βγει στις αγορές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ωστόσο η έκδοση ομολόγου αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Κατά την ίδια πηγή, μετά από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις ενός τριετούς και ενός 10ετούς ομολόγου.

The post Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο εντός 2 εβδομάδων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα