Κλειστά για άλλες 15 μέρες τα σχολεία. Και βλέπουμε…

20:34 20/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Παρατείνεται για ακόμη 15 μέρες το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Την απόφαση έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά από συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση

του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aντέννα. «Δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές».

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τη διδασκαλία εξ αποστάσεως. Ηδη, σχολεία 49 νομών της χώρας έχουν μπει στις ψηφιακές τάξεις και έχουν γίνει 4.198 μαθήματα.

Το υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και έδωσε αναλυτικά οδηγίες για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία.

The post Κλειστά για άλλες 15 μέρες τα σχολεία. Και βλέπουμε… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα