Ακόμη 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες- 31 νέα κρούσματα- 20 διασωληνωμένοι

18:33 20/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 9 στη χώρα μας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 31. ‘Ετσι, στο σύνολο έφτασαν τα 495. Για τα 84 δεν είναι γνωστό από πού μολύνθηκαν. 90 ασθενείς νοσηλεύονται, 20 είναι διασωληνωμένοι (τρεις παραπάνω από χθες), ενώ 19 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ιδιαίτερα τον κίνδυνο που υπάρχει από τις μετακινήσεις πολιτών προς

τα νησιά ή τα χωριά τους.

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε. «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ;», αναρωτήθηκε.

Και υπογράμμισε ότι αν κάποιος νοσήσει σε νησί θα κινδυνεύσει πολύ σοβαρά.

The post Ακόμη 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 24 ώρες- 31 νέα κρούσματα- 20 διασωληνωμένοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα