Κλειστές οι λαϊκές το Σάββατο- Στα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι

18:55 20/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα δρομολόγια θα αφορούν τους μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών, καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Επίσης εκτάκτως για αύριο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας. Από την προσεχή Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός

Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι από τη Δευτέρα οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 15 μέτρων στα σούπερ μάρκετ.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα», είπε.

Από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

The post Κλειστές οι λαϊκές το Σάββατο- Στα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα