Η Ιταλία στη δίνη του κορωνοϊού- 627 νεκροί σε 24 ώρες

19:53 20/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Με κομένη την ανάσα παρακολουθεί η ανθρωπότητα την εφιαλτική εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο  έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 4.032 και των κρουσμάτων 47.021.

Στη Λομβαρδία έχουν πεθάνει 2.549 και τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264. Στην Εμίλια Ρομάνια οι νεκροί είναι 640 και τα κρούσματα 5.968. Στην περιφέρεια Βένετο οι νεκροί είναι 131 και τα κρούσματα 4.031.

Αύριο αναμένεται να

ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα στον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εντάξει σε διάταγμα την προσφυγή στη βοήθεια του στρατού για να εφαρμοσθούν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις για άσκοπες μετακινήσεις σε 53.000 άτομα. Κάθε Ιταλός που βγαίνει από το σπίτι του πρέπει να έχει υπεύθυνη δήλωση που θα εξηγεί τον λόγο της εξόδου του.

Κι οι έλεγχοι είναι καθημερινά εντατικότεροι. Επιστρατεύονται ακόμη και μη επανδρωμένα drones. Ο δήμαρχος του Κονελιάνο, κοντά στο Τρεβίζο στο Βένετο, έφθασε να υπογράψει συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία για να ελέγχει με drones, αρχής γενομένης από αύριο, τους παρακείμενους λόφους όπου βρίσκονται τα αμπέλια που παράγουν το εκλεκτό αεριούχο κρασί Προσέκο.

Στο Μιλάνο έκλεισε το πάρκο Μοντανιέτα. Στις πόλεις της Πάδοβας (κοντά στη Βενετία), της Λα Σπέτσια (βορειοδυτικά) και της Ταρκουΐνια κοντά στη Ρώμη, απαγορεύθηκαν οι περίπατοι.

The post Η Ιταλία στη δίνη του κορωνοϊού- 627 νεκροί σε 24 ώρες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα