Ισόβια στον αστυνομικό που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια την 6χρονη Στέλλα

21:44 21/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 62χρονο πρώην αστυνομικό, που σκότωσε την 6χρονη κόρη του, Στέλλα, και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι τις στα σκουπίδια. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού, όπως και το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών τού πρότερου έντιμου βίου και τής ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος. Όπως είπε, αρχικά και ο ίδιος αμφιταλαντεύτηκε

για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού, αποδεχόμενος ότι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη. Πρόσθεσε, όμως πως ό,τι προβλημα και να είχε, κράτησε την ψυχραιμία του. «Αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι και δέκα λεπτά στα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά. «Κράταγε την κοπελίτσα, που ψυχοραγούσε, σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, οτι θα πέθαινε. Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος».

Ο ίδιος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι ότι ο θάνατος τής κόρης του οφείλεται σε «ατύχημα».

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», είπε.

Μάλιστα είπε ότι στη συνέχεια έσπευσε να βοηθήσει την σύζυγό του, δίνοντας της χρήματα για να μεγαλώσει τον αδελφό της μικρής Στέλλας.

Η σύζυγός του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια. Ήμουν στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση. Μου είπε ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι και πήραν τα χρυσαφικά και τη μικρή Στέλλα. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι».

Ισόβια στον αστυνομικό που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια την 6χρονη Στέλλα

The post Ισόβια στον αστυνομικό που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια την 6χρονη Στέλλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα