«Ρουκέτα» Τσαβούσογλου για 28 νησίδες στο Αιγαίο

21:06 21/3/2018 - Πηγή: Aixmi

«Γκρίζαρε» 18 νησίδες και βραχονησίδες τού Αιγαίου ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συμμετέχοντας στον «διαγωνισμό πατριδοκαπηλείας» με την κεμαλική αντιπολίτευση.

«Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται

μία σειρά από προβλήματα», είπε, απαντώντας τώρα σε ερώτηση που -όπως μεταδίδουν Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία- είχε κατατεθεί στις 18 Οκτωβρίου 2017 από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Μπαλμπάι.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απάντηση του Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος ότι στις νησίδες αυτές «οι Έλληνες έχουν βάλει τις σημαίες τους και έχουν χτίσει στρατιωτικά φυλάκια, αλλά και δημαρχεία, όσα χρόνια κυβερνά το κόμμα τού Ταγίπ Ερντογάν».

«Ρουκέτα» Τσαβούσογλου – «Γκρίζαρε» 28 νησίδες στο Αιγαίο

.

The post «Ρουκέτα» Τσαβούσογλου για 28 νησίδες στο Αιγαίο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα