Μπουτάρης: Ξεκινά καύση νεκρών το 2019 στη Θεσσαλονίκη

20:36 21/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι πρώτες αποτεφρώσεις νεκρών στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο τού 2019, όπως εκτιμά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, στα κοιμητήρια Αναστάσεως, προχωρούν και το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο θα κατατεθεί για έγκριση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα νεκροταφεία.

«Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει να γίνει το Τοπικό

Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ’ όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες» ανέφερε ο δήμαρχος.

«Μετά θα βγει το ΦΕΚ. Ελπίζω ότι θα έχουμε το τελικό χαρτί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις. Στα νεκροταφεία ξεκίνησε μια συστηματική δουλειά εδώ και δυο χρόνια, καθώς έγινε πλήρης ανάπλαση και αναμόρφωση του χώρου. Κεντρική ιδέα να ανταποκρίνονται τα κοιμητήρια στην ιερότητα του θανάτου», πρόσθεσε.

Μπουτάρης: Ξεκινά καύση νεκρών το 2019 στη Θεσσαλονίκη

The post Μπουτάρης: Ξεκινά καύση νεκρών το 2019 στη Θεσσαλονίκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα