Γιούνκερ: Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρέπει να εφαρμοστούν

11:11 13/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Φρένο στην αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα καταφέρει να επαναπραγματευθεί τις περικοπές των συντάξεων έβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά την ετήσια ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αργότερα, ο κ. Γιουνκερ ξεκαθάρισε πως «τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Γιούνκερ αναφερόμενος στην Ελλάδα και τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στη διάρκεια

της κρίσης είπε: «Εγώ, εμείς, αλλάξαμε τη γενική προσέγγιση προς την Ελλάδα γιατί ακόμα και το διάστημα που ήμουν πρόεδρος του Eurogroup μιλούσα πάντα για τον ελληνικό λαό με πλήρη σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του 2015 ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. «Τότε ήμασταν πολύ λίγοι εκείνοι που στηρίζαμε την Ελλάδα. Τώρα διαβάζω τα απομνημονεύματα εκείνων που έφυγαν από την εξουσία, οι οποίοι λένε ότι δήθεν ήταν όλοι στο πλευρό της Ελλάδας» ανέφερε.

Οσον αφορά στον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στον σωστό δρόμο», είπε ο κ. Γιούνκερ, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα χθες ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χώρα μας. Επειτα από μερικά «πολύ οδυνηρά χρόνια, τα οποία χαρακτηρίζονται από πρωτοφανείς κοινωνικές δυσκολίες –αλλά και από πρωτοφανή αλληλεγγύη– η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία από το πρόγραμμά προσαρμογής και ξαναστάθηκε στα πόδια της. Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας για τις ηράκλειες προσπάθειες, τις οποίες εξακολουθούν να υποτιμούν άλλοι Ευρωπαίοι» και προσέθεσε πως «πάντα έχω αγωνιστεί για την Ελλάδα, την αξιοπρέπειά της, τον ρόλο της στην Ευρώπη και τη θέση της στη Ζώνη του Ευρώ. Γι’ αυτά αισθάνομαι περήφανος».

Πηγή: Καθημερινή

The post Γιούνκερ: Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρέπει να εφαρμοστούν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα