Στα Σκόπια ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας – Οι ΗΠΑ φοβούνται ρωσική ανάμειξη

10:06 13/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε μία κίνηση στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών ενόψει του δημοψηφίσματος φθάνει στα Σκόπια στις 16 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, «ο Τζέιμς Μάτις ξεκινά την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ταξίδι στα Σκόπια

της Μακεδονίας για να δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και τη συνεχιζόμενη δέσμευση των ΗΠΑ για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή» ενώ επισημαίνεται ότι στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το real.gr, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για ανάμειξη της Ρωσίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα. στην ΠΓΔΜ.

«Με ανησυχεί αυτό… το είδος των κακόβουλων ενεργειών που έχει υλοποιήσει η Ρωσία από την Εσθονία στις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα τη «Μακεδονία», έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε χαρακτηρισιτκά.

The post Στα Σκόπια ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας – Οι ΗΠΑ φοβούνται ρωσική ανάμειξη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα