Η Εισαγγελία καλεί τραπεζικά στελέχη και υπευθύνους οικονομικών κομμάτων

09:34 13/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις τραπεζικά στελέχη και πρώην οικονομικοί διευθυντές κομμάτων για τα δάνεια που χορηγούνταν στα κόμματα έως το 2012 και συγκεκριμένα για δανειοδοτήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

Αυτές οι περιπτώσεις χρήζουν ελέγχου καθώς δημιουργούν ενδείξεις επισφάλειας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επισημαίνει ότι οι ελεγχόμενες από τους εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 έως

και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αρχίσει να αποστέλλουν κλήσεις στους «υπόπτους», προκειμένου τα τραπεζικά στελέχη να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας, ενώ τα στελέχη των κομμάτων καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυριότερος όγκος των υπόπτων καλείται από την Αγροτική Τράπεζα και δευτερευόντως από την Εθνική τράπεζα, με το σύνολο των εμπλεκομένων να φθάνουν τους 60.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων, της επίμαχης περιόδου.

Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις έως και το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

The post Η Εισαγγελία καλεί τραπεζικά στελέχη και υπευθύνους οικονομικών κομμάτων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα