Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν θέλουν πια Brexit

10:20 16/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Με την πλάτη στον τοίχο είναι η Τερέζα Μέι που δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει με τη συμφωνία για το Brexit μέχρι τέλους, παρόλο που τέσσερις υπουργοί της παραιτήθηκαν διαδοχικά την Πέμπτη και ο επικεφαλής της ομάδας ευρωσκεπτικιστών συντηρητικών βουλευτών κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Πέμπτη από τη Sky

Data για λογαριασμό του Sky News, οι Βρετανοί πολίτες δεν θέλουν πλέον την αποχώρηση από την ΕΕ. Σε ποσοστό 54% οι Βρετανοί δεν επιθυμούν το Brexit και κατά ποσοστό 55% τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ένας στους επτά (32%) θεωρεί ότι το σχέδιο συμφωνίας της Τερέζα Μέι είναι καλύτερο είτε από το να παραμείνουν στην ΕΕ είτε από ένα «Brexit χωρίς συμφωνία».

Επίσης, η Τερέζα Μέι έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθώς το 31% των Βρετανών θεωρούν ότι είναι η ικανότερη για να χειριστεί το Brexit, ενώ ακολουθεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν με 24%, ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ με 18%, ο Μπόρις Τζόνσον με 17% και ο Ντόμινικ Ρααμπ με 10%.

The post Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν θέλουν πια Brexit appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα