Δυσαρέσκεια Γιώργου με Φώφη;

13:35 15/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Θολό τοπίο παραμένει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και ειδικά των νομών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές όσον αφορά στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής

Αν και οι λίστες με τα ψηφοδέλτια επρόκειτο να είναι έτοιμες στο μεγαλύτερο μέρος τους περίπου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κινήματος, ώστε να επικυρώνοντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, παρατηρείται μια στασιμότητα

που μάλλον αποδίδεται στο γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι απ’ ό,τι θέσεις για την επόμενη Βουλή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόβλημα αποτελεί για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, το ψηφοδέλτιο όπου θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό αρκεί το κόμμα να βγάλει βουλευτή στην περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος, θα επιθυμούσε να κατέβει στην Αχαΐα όπου η έδρα θεωρείται εξασφαλισμένη και το παπανδρεϊκό στοιχείο είναι έντονο.

Όμως, στον ίδιο νομό εκλέγεται ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά. Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρξει σύγκρουση, η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», δεν έδωσε τελική απάντηση στον κ. Παπανδρέου, ενώ ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι του έχει προτείνει να είναι υποψήφιος στην Εύβοια όπου η έδρα κρίνεται επισφαλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι ενοχλημένος και εξαιτίας του γεγονότος ότι η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τον αδερφό του, Νίκο Παπανδρέου, για το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος, μια κίνηση που έδωσε στη συνέχεια τροφή για σχόλια περί οικογενειοκρατίας αλλά και για διαρροές ότι «μόνο ένας Παπανδρέου χωράει στα ψηφοδέλτια».

Φέρεται, επίσης, η κυρία Γεννηματά να μην ξεχνά την «ανταρσία» της παπανδρεϊκής πτέρυγας όταν τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ απαίτησαν από την ηγεσία να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει σύμπραξη με τη ΝΔ, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία αναφοράς της Φώφης Γεννηματά κατά την ομιλία της τη Δευτέρα στο Σπόρτινγκ για το ένα έτος ΚΙΝΑΛ, στη διακυβέρνηση Παπανδρέου, σε αντίθεση με τα εγκωμιαστικά λόγια για τον Κώστα Σημίτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

The post Δυσαρέσκεια Γιώργου με Φώφη; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα