Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης

20:39 15/5/2020 - Πηγή: Aixmi

Με δάκρυα στα μάτια οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη άκουσαν το Δικαστήριο να επιβάλει ομόφωνα ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους δράστες της στυγερής δολοφονίας της κόρης τους. Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας φωνάζοντας «τέρατα» στους δυο κατηγορούμενους. Μόλις η ποινή έγινε γνωστή, ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το δικαστικό μέγαρο ξέσπασε σε συνθήματα και χειροκροτήματα.»Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ, μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη» φώναζαν επί ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας.

Την ίδια ποινή είχε προτείνει λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της δίκης, Αριστοτελία Δόγκα, η οποία είχε εισηγηθεί την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει ο νόμος.

Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Οταν η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευσή της, νωρίτερα, κάποιοι από το ακροατήριο την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο να τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας, όπως είπε, βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Ανοίγει ο δρόμος για διερεύνηση ευθυνών του ψυχιάτρου και των συγγενών του Ροδίτη
Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στον εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασης του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη Ρόδο σχετικά με τη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος για τον 23χρονο κατηγορούμενο. Ακόμη με την ίδια απόφασή του άνοιξε το δρόμο για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Τέλος η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια Κούγιας δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

The post Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα