Αφιερωμένο στον Δημήτρη Κρεμαστινό

21:45 12/5/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο κορωνοϊός σκόρπισε τον θάνατο στον κόσμο όλο, μοιάζοντας να τιμωρεί τον άνθρωπο για την απερίσκεπτη απαξίωση του περιβάλλοντος. Θρήνος για τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας , που ξεπερνά τα όρια του ατομικού και επεκτείνεται, όταν μάλιστα πρόκειται για πρόσωπο, που με τη γνώση και την ικανότητά του έσωζε απλόχερα τη ζωή συνανθρώπων του.

Αναφέρομαι στον Δημήτρη Κρεμαστινό, τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με την λαμπρή ακαδημαϊκή, νοσοκομειακή και πολιτική σταδιοδρομία και το πλούσιο,

πρωτότυπο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν δάσκαλος φωτισμένος , και ως Ομότιμος εξακολουθούσε να προσφέρει το διδακτικό του έργο. Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, πρώτος Διευθυντής της Β΄Καρδιολογικής Κλινικής του Ωνασείου, ιδρυτής της Β΄Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αττικόν, ήταν ο φιλάνθρωπος γιατρός με γνωστή επιτυχία και προσφορά στην κοινωνία και από άλλες θέσεις ευθύνης, που κατά καιρούς είχε αναλάβει.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν εμπνευσμένος πολιτικός με ανοικτούς ορίζοντες και επί πολλά χρόνια ο αγαπημένος βουλευτής Δωδεκανήσων. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργός Υγείας. Εντυπωσιακά παραμένουν τα έργα επί υπουργίας του, 1993-1996: διακομιδή ασθενών από αέρος , αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, τηλεϊατρική, ίδρυση του ΟΚΑΝΑ, ανακαίνιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, αναμόρφωση της περίθαλψης των ψυχικών παθήσεων. Eξάλλου, με δικές του ενέργειες η Ελλάδα εξαιρέθηκε από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ για τις δαπάνες στη δημόσια υγεία με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών έργων και υποδομών.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε συνδεθεί με την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, και αξίζει να μνημονευθεί όχι απλά ως προσωπικός του γιατρός, αλλά ως πιστός και αφοσιωμένος φίλος, ως αξιοπρεπής εκπρόσωπός του στις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Και δεν λησμονούμε τον Κρεμαστινό να ενημερώνει τους πολίτες με τον πιο ευαίσθητο και κομψό τρόπο για την υγεία του τότε Πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήξερε να αντιστέκεται στους εχθρούς του, δυστυχώς όμως ήταν μοιραίο να μην μπορέσει να αντισταθεί στον δαιμονικό ιό. Θα παραμείνει, όμως, στη μνήμη μας ως ο υπέροχος, σπάνιος συνδυασμός επιστήμονα, πολιτικού και Ανθρώπου. Όποιος τον γνώρισε, θυμόταν πάντα τη ρήση του Μενάνδρου «Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή».

The post Αφιερωμένο στον Δημήτρη Κρεμαστινό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα