«Τους βασιλικούς τους ποτίζουμε στη γλάστρα» - Ατάκα Κρητικού σε καφενείο για την επίσκεψη του Κάρολου

Στην Ελλάδα καταφθάνει το πριγκιπικό ζεύγος του Καρόλου και της Καμίλα, καθώς αύριο προσγειώνονται στην Αθήνα ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν και την Κρήτη.

Βέβαια στο νησί τα φιλοβασιλικά αισθήματα είναι μάλλον περιορισμένα, κυρίως για λόγους ιστορικούς (υπενθυμίζεται η διαμάχη του Ε.Βενιζέλου με το παλάτι,

που σημάδεψε κατά ένα τρόπο και τα αντιβασιλικά αισθήματα στην Κρήτη) και φαίνεται πως διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο:

Στην Κρήτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα βρίσκονται την Παρασκευή. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις αρχαιότητες της Κνωσού και τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Περί τις 14.30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου» που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Στη συνέχεια, μαζί με την Καμίλα θα έχει στον χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση 6 διαφορετικών ομάδων προσφύγων, 6 ατόμων η καθεμία που θα τους δει για περίπου 6- 7 λεπτά την καθεμία. Τέλος, πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνοδεύεται από 4 βρετανικά τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά, ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Κρήτηπρίγκηπας Κάρολοςεπίσημη επίσκεψη
Keywords
Αναζητήσεις
ataka
Τυχαία Θέματα