Ούντο Μπούλμαν: Ο δρόμος για το μέλλον βρίσκεται σε μια προοδευτική κυβέρνηση

15:48 8/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους «στον δρόμο για το μέλλον της χώρας» και να κρατήσουν αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, κάλεσε τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών.

Όπως τόνισε ο Ούντο Μπούλμαν σε συνέντευξη του στο Euractiv, ο δρόμος για το μέλλον βρίσκεται σε μία προοδευτική κυβέρνηση με προοδευτικές ιδέες.

Ερωτηθείς

πώς θα έβλεπε μία προοδευτική συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ο Γερμανός πολιτικός απάντησε λέγοντας ότι: «Θα έλεγα ότι ο δρόμος για το μέλλον θα ήταν η κοινή χρήση των εμπειριών των προοδευτικών δυνάμεων σχετικά με το τι πήγε στραβά και τι λειτούργησε και στη συνέχεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν μία προοδευτική ιδέα για να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υπέροχη αυτή χώρα με τους υπέροχους ανθρώπους της».

Ο Ούντο Μπούλμαν απευθύνει έκκληση στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κρατήσουν αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως τονίζει, έχει μεγάλη ευθύνη για την ελληνική δημοσιονομική κρίση.

«Δεν μετέχω στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, αλλά ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπήρχε βελτίωση, εάν τη κυβέρνηση της χώρας αναλάμβανε η Νέα Δημοκρατία, η οποία φέρει μείζονα ευθύνη για το ότι η χώρα οδηγήθηκε στο χάος», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτή δεν θα ήταν μία καλή επιλογή για το μέλλον.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ επέκρινε έντονα τον Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα και αναλφαβητισμό σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα