Επιστολή περί αναδιοργάνωσης των δομών εκπαίδευσης

«κατάργηση απόλυτα πετυχημένων υποστηρικτικών δομών»

Η προηγούμενη εβδομάδα, στην Περιφερειακή Ενότητα όπου υπηρετώ, καθώς και σε όλη την Ελλάδα αυτήν την περίοδο, ήταν η εβδομάδα Θεατρικής Άνοιξης, Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και ποικίλων δράσεων πολιτισμού από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας. Πρόκειται για Προγράμματα, που υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την καθοδήγηση

και το μεράκι των εκπαιδευτικών Αρκούσε η παρακολούθηση αυτών των εκδηλώσεων, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, από τους «συμβούλους» του Υπουργού Παιδείας, για να αντιληφθούν το ΜΕΓΑΛΟ λάθος τους σχετικά με την κατάργηση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και τις ανούσιες αλλαγές στις υποστηρικτικές ΔΟΜΕΣ της εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ., ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ, ΚΕ.ΣΥ.Π, Σ.Σ.Ν, Κ.Π.Ε, Π.Ε.Κ), για τις οποίες έχουν γραφεί πολλά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.

Υποστηρίζω ότι είναι μεγάλο λάθος η κατάργησή τους, για να μην πω ότι φτάνει στα όρια της άγνοιας και της ασχετοσύνης. Όταν έχεις αυτές τις δοκιμασμένες και

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ,

τις στηρίζεις και τις βελτιώνεις ρωτώντας τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που τις στελεχώνουν. Στο βωμό της εξοικονόμησης προσωπικού είναι έγκλημα να θυσιάζεις πολλά απ’ τα καλά που έχεις στην παιδεία, δημιουργώντας δυσκίνητες επιτροπές κ.λ.π.

«πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία;»

Τα υπόλοιπα στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, που αφορούν στα κριτήρια επιλογής στελεχών, στην αποτίμηση κριτηρίων κ.α., είναι ενταγμένα στο στόχο, που έχει λεχθεί σχετικά με το «πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία……….». Γιατί οι λογικές και τα τερτίπια που αναγράφονται, είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να υλοποιηθεί η παραπάνω ρήση, ΔΥΣΤΥΧΩΣ και στην εκπαίδευση.

Με εκτίμηση

Ρίζος Στυλιανός

ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής ΜακεδονίαςΣτυλιανός Ρίζοςυποδομές εκπαίδευσης
Keywords
Τυχαία Θέματα