ΠΑΣΚ ΠΕ Συλλόγου αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου": Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς - Η μάχη του αυτονόητου

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΗ φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα μας σε μια κρίσιμη καμπή, στο μέσο ενός ισχυρού οικονομικού κυκλώνα με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προεκτάσεις. Τα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προσπαθεί με λυσσαλέο τρόπο να διασφαλίσει τα κέρδη του, υποβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο ολόκληρων λαών και καταστρέφοντας χώρες.
Στη
χώρα μας, μετά από την εφαρμογή των πιο άδικων μέτρων που πάρθηκαν ποτέ σε βάρος των εργαζομένων μέσα από τα μέτρα που προέβλεπαν τα μνημόνια, το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας οδηγείται στην εξαθλίωση ενώ όλες οι προβλέψεις είναι αρνητικές για τη γενικότερη πορεία της.
Το μήνυμα των εργαζομένων, ισχυρότερο από κάθε άλλη φορά, είναι ανάγκη να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλους όσους τάζουν για μια ακόμη φορά ‘λαγούς με πετραχήλια’, ενόψει και των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Σας καλούμε,
σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και θα πραγματοποιηθούν για την εργατική Πρωτομαγιά. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, τα δύσκολα έρχονται μετά τις εκλογές και η συσπείρωση των δυνάμεων του συνόλου των εργαζομένων, του συνόλου της κοινωνίας είναι περισσότερη απαραίτητη από ποτέ.ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ Η παράταξη της ΠΑΣΚ έχει δώσει αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία της πολιτικής έκφρασης των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε θεμιτή τη διεκδίκηση από συναδέλφους μιας θέσης στο ελληνικό κοινοβούλιο και έχουμε την άποψη ότι τιμάει τον κλάδο μας, όποιος συνάδελφος καταφέρνει τελικά να εκλεγεί.
Ο συνδικαλισμός όμως προσπαθεί να υπερβαίνει τα κόμματα και να ενώνει όλους ανεξαιρέτως τους Συναδέλφους. Συμβάλλει στη διαμόρφωση θέσεων των κομμάτων με τη δράση του και δεν χρησιμοποιείται από τα κόμματα. Είναι λοιπόν φυσικό όποιος επιλέγει την κάθοδο στην πολιτική για λόγους δεοντολογίας και ηθικής να παραχωρεί τη θέση του σε άλλο συνάδελφο αφού ταυτίζεται με συγκεκριμένο κόμμα. Τούτο έπραξαν και όσοι Συνάδελφοι επέλεξαν κατά καιρούς την πολιτική ενώ υπηρετούσαν το συνδικαλισμό.
Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που βιώνουμε όλοι το μηδενισμό και την ισοπέδωση αξιών και θεσμών θεωρούμε απαραίτητο να δίνουμε οι συνδικαλιστές το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και να θέτουμε το πρόσωπό μας στη διάθεση του συνδικαλισμού και όχι το συνδικαλισμό στη διάθεση του προσώπου μας. Εξάλλου, συνδικαλισμός και πολιτική υπήρχαν πριν από εμάς και θα υπάρχουν και μετά από εμάς. Εύκολα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για όποιον θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο, ικανό να βρίσκεται συγχρόνως σε όσες θέσεις και αρμοδιότητες μπορεί.
Δυστυχώς μέσα σε όλες τις μάχες που πρέπει να δίνουμε καθημερινά είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε και τη μάχη του αυτονόητου…
Keywords
Τυχαία Θέματα