ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

09:45 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, με την προετοιμασία μαθητών και κρατικής μηχανής να είναι πυρετώδης.

Η αυλαία για τις πανελλαδικές θα ανοίξει φέτος στις 21 Μαΐου και το υπουργείο Παιδείας

δηλώνει καθόλα έτοιμο για να φέρει εις πέρας και χωρίς προβλήματα τη διεξαγωγή τους.

Τελευταία λεπτομέρεια, που αποτελεί και κλειδί για τα φετινά αποτελέσματα, είναι η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, που εκκρεμεί. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δήλωνε έτοιμο να ανακοινώσει τους εισακτέους από την περασμένη εβδομάδα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ελαφρά μεγαλύτερος από πέρυσι, που ήταν περίπου 75.000. Επίσης, το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζει να επαναφέρει στο μηχανογραφικό τουλάχιστον 14 από τα 25 τμήματα ΤΕΙ που δεν είχαν πάρει πέρυσι εισακτέους, καθώς ορισμένα από αυτά επέδειξαν άριστους βαθμούς στην αξιολόγηση. Επιπλέον, σχεδιάζεται η επαναφορά του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το οποίο ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος είχε αποφασίσει να καταργηθεί, λόγω αλλεπάλληλων περιστατικών οικογενειοκρατίας του διδακτικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από φέτος θα τεθεί σε ισχύ ένας νέος τρόπος λήψης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, που έχει ως στόχο την ταχύτερη ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Στις φετινές εξετάσεις υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 110.000 μαθητές, ενώ αρκετοί από αυτούς, ακολουθώντας την… παράδοση των τελευταίων ετών κάνουν «κοπάνα» από τα μαθήματα, προκειμένου να διαβάσουν.

Δείτε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΑΠΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα