Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αποφάσεις Δ.Σ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ συναντήθηκε με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 5/4, στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης και έθεσε μια σειρά ζητήματα της περιόδου για τα οποία

και ενημερώνει τους συναδέλφους.

Διαπολιτισμικά σχολεία
Μετά από τοποθέτηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της Αττικής με την οποία ζητούσε το κλείσιμο αυτών των σχολείων, θέσαμε το ζήτημα γιατί διαμορφώθηκε ανησυχητική κατάσταση για την προοπτική και το μέλλον των διαπολιτισμικών σχολείων. Ζητήσαμε να μην υπάρξει από το Διευθυντή παρόμοια πρόταση, ούτε πρόταση αποχαρακτηρισμού, αλλά ενίσχυσης του ρόλου αυτών των σχολείων. Ο Διευθυντής απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κινήσει τέτοιο θέμα.

Επιτροπές εξετάσεων
Το Δ.Σ. έθεσε το θέμα της ανανέωσης και της εναλλαγής των συναδέλφων σε όλες τις επιτροπές που συγκροτούνται για τη διενέργεια των εξετάσεων. Ιδιαίτερα σταθήκαμε στη συγκρότηση των Λυκειακών επιτροπών, για τις οποίες ζητήσαμε ακόμη να έχουν γνώμη και οι Διευθυντές των σχολείων, όπως γινότανε παλιότερα, ενώ για τη συγκρότηση της επιτροπής βοηθητικού προσωπικού στο βαθμολογικό κέντρο ζητήσαμε και την ανανέωσή της, αλλά και να συγκροτηθεί μετά από αιτήσεις συναδέλφων που επιθυμούν να την αποτελούν. Ο Διευθυντής εκφράστηκε θετικά στο αίτημά μας και απάντησε ότι είναι και στις δικές του προθέσεις να τηρηθεί το κριτήριο της ανανέωσης των επιτροπών που συγκροτούνται από τον ίδιο. Για την επιτροπή βοηθητικού προσωπικού που θα λειτουργήσει στο βαθμολογικό κέντρο διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την πρότασή μας στον πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου, ο οποίος και συγκροτεί την αντίστοιχη επιτροπή. Συνάντηση με τον πρόεδρο του βαθμολογικού θα γίνει και από το Δ.Σ..

Οργανικές θέσεις
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση μιας σειράς εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και μπροστά στο φάσμα της αγωνίας και της ανασφάλειας που εντείνεται για εκατοντάδες συναδέλφους, οι οποίοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν χωρίς οργανική θέση, το Δ.Σ. αποφάσισε να συζητήσει το επόμενο διάστημα το θέμα της οργανικότητας των θέσεων και της δυνατότητας εξασφάλισης της για όλους τους συναδέλφους. Σε μια τέτοια κατεύθυνση τέθηκε το ζήτημα στη Διοίκηση αν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΛΜΕ για την υλοποίηση της πρότασής μας. Η Διοίκηση τοποθετήθηκε υπέρ μιας τέτοιας συζήτησης, στην οποία θα πρέπει να συζητηθούν και συνέπειες που θα προκύψουν ιδιαίτερα στο θέμα των υπεράριθμων που θα δημιουργούνται. Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης πρότασης της ΕΛΜΕ θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης με τους συναδέλφους και τον κλάδο που θα γίνει μέσα από συνέλευση τις επόμενες μέρες.

Ενημέρωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ των θεμάτων συζήτησης του ΠΥΣΔΕ
Το Δ.Σ. ζήτησε από το Διευθυντή να έχει έγκαι

Keywords
Τυχαία Θέματα