Επιστολή υπόμνημα των εργαζομένων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Tweet

Επιστολή - Υπόμνημα

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κάποιοι ως μόνιμο διοικητικό προσωπικό, άλλοι ως αποσπασμένοι και άλλοι ως διατιθέμενοι εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες της υπηρεσίας γινόμαστε για άλλη μία χρονιά μάρτυρες της προχειρότητας και της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το θέμα της λειτουργίας

των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα ιδιαιτέρως σε αυτές της επαρχίας.

Για μία ακόμα χρονιά και παρά την περιβόητη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και κατά την διάρκεια μίας ακόμη επανίδρυσης του κράτους βρισκόμαστε ξανά σε θέση αδυναμίας να επιτελέσουμε το έργο που η υπηρεσία μας εμπιστεύθηκε. Η διεύθυνση βρίσκεται στα μέσα Νοέμβρη να είναι απελπιστικά υποστελεχωμένη, σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, με δυσεύρετα αναλώσιμα και χωρίς δικό της προϋπολογισμό. Εμείς οι λιγοστοί που την στελεχώνουμε καλούμαστε να εργαστούμε με αυτές τις συνθήκες έχοντας και επωμισθεί ο καθένας μας πολλαπλά αντικείμενα, υποστηρίζουμε τους 2.244 καθηγητές, 22.599 μαθητές και τα 101 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του νομού Ηρακλείου πράτοντάς το με αυταπάρνηση, φιλότιμο, και αγάπη προς την υπηρεσία μας προσπαθώντας καθημερινά να καταρρίψουμε το προσφάτως εδραιωθέν στερεότυπο του τεμπέλη, φυγόπονου και ανίκανου Δημοσίου Υπαλλήλου.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης η υπηρεσία επιμένει να ενοικιάζει έναντι περίπου 7.500 ευρώ ακατάλληλο και κακοσυντηρημένο κτίριο που παραπέμπει σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής και δυσφημίζει το Υπουργείο Παιδείας την ίδια στιγμή που υπάρχουν στην πόλη του Ηρακλείου αρκετά διαθέσιμα κρατικά κτήρια.

Χωρίς δικό της προϋπολογισμό η υπηρεσία είναι αναγκασμένη να προμηθεύεται κάποια απαραίτητα υλικά και υπηρεσίες για την λειτουργία της με πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες βγαίνοντας κάποιες φορές στην “ζητιανιά” ελπίζοντας στην ελεημοσύνη διαφόρων φορέων και ατόμων για να προμηθευτεί εξοπλισμό ή αναλώσιμα που επείγουν και δεν μπορούν να περιμένουν πολλούς μήνες για να γίνει η ανάλογη προμήθεια από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα μέσα Νοέμβρη η υπηρεσία βρίσκεται με το ⅓ του προσωπικού που απαιτείται για να λειτουργήσει, με το Υπουργείο να αρνείται πεισματικά να στελεχώσει τις αντίστοιχες θέσεις. Παρόλο που οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό είναι μεγάλες και υπάρχει ενδιαφέρον για μετατάξεις, αποσπάσεις και διαθέσεις το Υπουργείο αρνείται να κάνει χρήση οποιασδήποτε από αυτές τις λύσεις διαψεύδοντας ακόμα και τον εαυτό του που ομιλεί γα πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και εξορθολογισμό της χρήσης του ανθρωπίνου δυναμικού. Παρόλα αυτά οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν τις πειθαρχικές ευθύνες που θα έχουμε αν δεν προλάβουμε τις διάφορες προθεσμίες που έχουν πολλά προς διεκπεραίωση έγγραφα. Ταυτόχρονα δεν λείπουν και οι απειλές νομικής δράσης συναδέλφων εκπαιδευτικών που απαιτούν άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, πολλές φορές σε θέματα που δεν γνωρίζουμε και δεν υπάρχει και κανείς να μας ενημερώσει. Είναι αξιομνημόνευτο επίσης το γεγονός ότι συνάδελφοι που εργάζονταν στο παρελθόν στην υπηρεσία εξακολουθούν να έρχονται περιστασιακά χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση απλά για να βοηθήσουν να διεκπεραιωθεί η δουλειά σε αντικείμενα που κατείχαν.

Επιδεικνύοντας μία σουρεαλιστική στρατηγική εκμετάλλευσης ανθρωπίνων πόρων με 5 διαδοχικά κύματα αποσπάσεων στελέχωσε με 45 & 21 αποσπάσεις τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Α & Β Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, όπου δεν έχουν που να καθίσουν να εργαστούν και με μόνο 3 αποσπάσεις τις Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων (βλ. Διάγραμμα 1) αφήνοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται για την σκοπιμότητα μίας τέτοιας απόφασης. Έχει άραγε η Θεσσαλονίκη 2200% περισσότερες ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό από την Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου ή μήπως θεωρείται ότι οι Κρήτες Δημόσιοι Υπάλληλοι αποδίδουν 2200% περισσότερο?

Διάγραμμα 1

Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων οι παρακάτω υπογράφοντες εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης ζητάμε από τους Προϊσταμένους μας καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να ακούσουν την κραυγή αγωνίας μας και να μας δώσουν την δυνατότητα να εργαστούμε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια για την εργασία που ταχθήκαμε να να διεκπεραιώσουμε σε συνθήκες και ωράρια ανθρώπινα.

Οι Υπογράφοντες Απασχολούμενοι

στην Β/θμια Ηρακλείου Κρήτης

Tags: ΔΔΕ ΗρακλείουΔιεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα