Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Ανακοινώσεις

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πάτρα, 20/11/2013
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776

[email protected]

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Γι’ άλλη μια φορά η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης απέστειλε έγγραφο στα

σχολεία της περιοχής, προκειμένου να καταρτίσουν πρόγραμμα αναπλήρωσης χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, επικαλούμενη Υπουργικές Αποφάσεις του 2008 και του 2011.

Καταρχάς επισημαίνουμε ότι οι δύο αυτές υπουργικές αποφάσεις προτείνουν διαφορετική διαδικασία για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών και ότι υπάρχει μια ακόμα υπουργική απόφαση (αριθ. 139628/Γ2/1-10-2013) που αναφέρεται στα Επαγγελματικά Σχολεία και προτείνει διαφορετικό τρόπο αναπλήρωσης. Επισημαίνουμε τέλος ότι δεν ελήφθη υπόψη ότι κάποιες μέρες καταλήψεων συμπίπτουν με ημέρες απεργίας, οπότε δεν θα έπρεπε σε καμιά απολύτως περίπτωση να τεθεί ειδικά για αυτές τις ημέρες ζήτημα αναπλήρωσης.

Για την ουσία του θέματος: επισημαίνουμε ότι σε μια χρονιά που η κυβερνητική επίθεση απέναντι στο δημόσιο σχολείο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τα προβλήματα που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε καθημερινά ως εκπαιδευτικοί συνεχώς πολλαπλασιάζονται, είναι τουλάχιστο υποκριτικό από την πλευρά της Διοίκησης το ενδιαφέρον για κάλυψη των χαμένων ωρών. Πολύ περισσότερο δε που τελειώνει σε λίγες ημέρες το Α΄ τρίμηνο της σχολικής χρονιάς για τα Γυμνάσια και η Διοίκηση δε φρόντισε ακόμη να καλύψει όλα τα κενά, με την κατάσταση ειδικά σε ορισμένα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης να είναι τραγική.

Επειδή λοιπόν ο μόνος στόχος της Διοίκησης είναι να δράσει τιμωρητικά απέναντι στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών μας, που έγιναν κυρίως για το θέμα των αλλαγών στο Λύκειο και την ΤΕΕ καθώς και για το θέμα των μεταφορών, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συναινέσουν σ’ αυτή την κατάσταση.

Επειδή, από την άλλη, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ύλη λόγω των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν, ειδικά στα Λύκεια που δίνουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και στη Γ΄ Λυκείου που δίνει Πανελλαδικές, προτείνουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων που θα τεθεί το ζήτημα το εξής κείμενο – θέση:

«ο Σύλλογος θεωρεί ότι δεν έχει την υποχρέωση να προτείνει τρόπους αναπλήρωσης λόγω κατάληψης, μιας και η κατάληψη δεν προέκυψε με δική του υπαιτιότητα. Παράλληλα εκφράζει τη διάθεσή του από παιδαγωγικό καθήκον να αξιοποιήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο το χρόνο που διατίθεται για να καλύψει τη διδακτέα ύλη»

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν’ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

-ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος Ψαρράς Σπύρος

========================================

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πάτρα, 20/11/2013

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776

[email protected]

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Η χρονιά που διανύουμε είναι ίσως η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Ακρωτηριασμός της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, 2000 συνάδελφοί μας σε διαθεσιμότητα, κανείς μόνιμος διορισμός, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών που οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας, ελάχιστες και με καθυστέρηση αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, χιλιάδες κενά σε σχολεία, ειδικά στις ειδικότητες των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων. Παρόλα αυτά έγιναν 2000 αποσπάσεις σε διάφορους φορείς με ευθύνη του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να διορίσει αναπληρωτές συναδέλφους, υπηρετώντας και εφαρμόζοντας πιστά τη μνημονιακή πολιτική των περικοπών, επιχειρεί να βγάλει >, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων και στα σχολεία της περιοχής μας.

_ Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και οι υπηρεσιακές μεταβολές από το ΠΥΣΔΕ δεν έχουν ολοκληρωθεί.

_ Έως τώρα έχουμε 23 πράξεις του ΠΥΣΔΕ που αφορούν υπηρεσιακές μεταβολές για αρκετές εκατοντάδες συναδέλφων, 15 ανακοινοποιήσεις πράξεων του, αρκετές δεκάδες ανακλήσεων και τροποποιήσεων.

_ Συνεχείς αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων. Ακόμα και σήμερα πολλά σχολεία δεν έχουν μόνιμο πρόγραμμα.

_ Εκπαιδευτικοί > διατίθενται σε 3 και 4 σχολεία για να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο.

_ Συνάδελφοι που διδάσκουν μονόωρα μαθήματα > μέχρι και σε 20 διαφορετικά τμήματα την εβδομάδα συναντώντας μερικές εκατοντάδες μαθητών.

_ Σε πολλά σχολεία ιδιαίτερα στην επαρχία πάνω από το 50% των συναδέλφων διατίθενται και σε άλλα σχολεία δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

_ Συνάδελφοι στην επαρχία τοποθετημένοι σε 3 και 4 σχολεία έχουν υποστεί τεράστια οικονομική επιβάρυνση. Αλήθεια σε ποιο άλλο υπουργείο ή υπηρεσία εργαζόμενοι την ίδια εβδομάδα εργάζονται σε 3-4 διαφορετικά μέρη, ακόμα και σε διαφορετικούς δήμους; Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε υπολειτουργία των σχολείων , γεγονός που πλήττει άμεσα κάθε παιδαγωγική διαδικασία.

_ Συνάδελφοι που διδάσκουν μαθήματα κατευθύνσεων (βιολόγοι, χημικοί) είναι τοποθετημένοι ακόμα και σε 3 ΓΕΛ.

_Στα ΕΠΑΛ, στις ειδικότητες όπου οι συνάδελφοί μας είναι σε διαθεσιμότητα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε μαθήματα που θα εξεταστούν πανελλαδικά. Με στοιχεία που συνέλεξε το ΔΣ της ΕΛΜΕ τα κενά αυτά προσεγγίζουν τις 300 ώρες εβδομαδιαίως.

_ Υπάρχουν τμήματα σε ΓΕΛ όπου μόλις πριν μια βδομάδα τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός για μαθήματα κατεύθυνσης.

_ Ιδιαίτερη μεταχείριση έχει φέτος λόγω της κατάργησης των περιοχών μετάθεσης η ομάδα των συναδέλφων που είναι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ . Υπήρξαν αρκετές μετακινήσεις συναδέλφων από το ΠΥΣΔΕ προς τα σχολεία της τέως Γ΄ Περιοχής. Συνάδελφοι που είχαν τοποθετηθεί σε προσωρινές θέσεις με κανονικό ωράριο αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ ( Διοίκηση) να μετακινηθούν για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε άλλα σχολεία πιο απομακρυσμένα, ακόμα και τώρα που έχουν καλυφθεί τα 2/3 του τριμήνου στα Γυμνάσια .

Όλα όμως έχουν ένα όριο. Η δικομματική κυβέρνηση και το υπουργείο, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους αρνούνται να κάνουν προσλήψεις για την κάλυψη των κενών που το ίδιο το υπουργείο δημιούργησε και προσπαθούν με υπηρεσιακές αλχημείες να καλύψουν τα κενά.

Συνάδελφοι, ας μην έχουμε αυταπάτες ότι ο δρόμος της καταφυγής σε ατομικές λύσεις μπορεί να δώσει διέξοδο στα παραπάνω προβλήματα ή να υπερασπισθεί τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συσπείρωσης στο σωματείο. Μόνο οργανωμένοι και ενωμένοι στις ΕΛΜΕ με συλλογικό τρόπο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ανατρέποντας συνολικά την πολιτική τρόικας και κυβέρνησης.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος Ψαρράς Σπύρος

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊαςυπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα