ΑΕΙ: Παράνομη και όχι καταχρηστική η απεργία

Παράνομη και όχι καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μετά από τη νέα προσφυγή που είχε καταθέσει στη δικαιοσύνη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η απεργία πάντως δεν κρίθηκε καταχρηστική και σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικητικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται εκ νέου σε απεργία

με διαφορετικά αιτήματα.

Πάντως, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης είχε εκτιμήσει, πως εάν κηρυσσόταν καταχρηστική η απεργία οι καταλήψεις θα «σάρωναν» στα ΑΕΙ όλης της χώρας.

Σήμερα πάντως άνοιξαν τρεις σχολές του Πολυτεχνείου, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Συνολικά τρεις από τις έξι σχολές του ΕΜΠ , δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και η Πληροφορική.

Εξάλλου, άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα