Επιστολή - διαμαρτυρία για τις αναβολές των εκλογών στο ΑΠΘ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ - ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ Ο Γ. Μπαμπινιώτης τάχθηκε υπέρ ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας που θα στηρίζεται από την κάθε κυβέρνηση

Tη θεσμική τους θλίψη για τα έκτροπα που σημειώθηκαν από μερίδα φοιτητών και πανεπιστημιακών στις τρεις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους να στηθούν κάλπες για το Συμβούλιο Διοίκησης στο ΑΠΘ εκφράζουν με επιστολή τους προς την ακαδημαϊκή κοινότητα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ενώ η ΝΔ

Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βίαιη εμπόδιση των εκλογών, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν τον νόμο που έχει ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης θα συναντηθεί σήμερα με αντιπροσωπεία πρυτάνεων όπου αναμένεται να αναζητηθεί τρόπος, ώστε να προχωρήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης στα ΑΕΙ. Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπαμπινιώτης τάχθηκε -μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm»- υπέρ του να υπάρχει μόνιμος υπουργός Παιδείας στηριζόμενος όπως είπε από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν προχθές στο Αριστοτέλειο, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής με επιστολή τους αναφέρονται αναλυτικά στις τρεις βίαιες ματαιώσεις της εκλογικής διαδικασίας -στις 15 Φεβρουαρίου, στις 17 Φεβρουαρίου και προχθές-, δίνουν εξηγήσεις για τις προσπάθειές τους να γίνει κανονικά η ψηφοφορία, ενώ σημειώνουν πως το πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να επιτελέσει τον ρόλο του που είναι η ελεύθερη έκφραση της βούλησης και αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

«Ολες οι προσπάθειές μας έγιναν εν μέσω μέγιστων δυσκολιών, έντονων και εμφανών πρακτικών παρακώλυσης, συνεχών λοιδοριών-συκοφαντιών-απειλών, υπεξαγωγής των αρχείων της επιτροπής, καθώς και ασκήσεως βίας, που προκάλεσαν ακόμη και την αυτεπάγγελτη επέμβαση της εισαγγελικής αρχής», αναφέρουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στην επιστολή τους, όπως είχαν κάνει και μία μέρα νωρίτερα στην επιστολή παραίτησής τους, την οποία και υπέβαλαν στον Γ. Μπαμπινιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα