Μειονότητες ματαίωσαν τις εκλογές σε δύο ΑΕΙ


Στα «χέρια» καθηγητές του ΑΠΘ

Το γνώριμο σκηνικό με πανεπιστημιακούς και φοιτητές, που αντιδρούν στην εκλογή Συμβουλίων ΑΕΙ, να προκαλούν επεισόδια με σκοπό να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος, επαναλήφθηκε χθες στο Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, περίπου 100 φοιτητές και πανεπιστημιακοί επιτέθηκαν στα μέλη της επιτροπής, αλλά και σε πανεπιστημιακούς που ήθελαν να ψηφίσουν. Τα επεισόδια έλαβαν

έκταση, ενώ καθηγητές της Νομικής Σχολής συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, υπήρξε και αίτημα να κληθεί η αστυνομία, το οποίο όμως δεν εισακούστηκε. Τελικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση. «Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την αδυναμία έκφρασης γνώμης. Το πανεπιστήμιο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη αυτή», τόνισε χθες ο κ. Αναστάσιος Μάνθος σε επιστολή, με την οποία παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής.

Η ηγεσία του ΑΠΘ τάσσεται υπέρ ενός νέου διαλόγου για τα ΑΕΙ, συντασσόμενη με τη Σύνοδο Πρυτάνεων, αντιπροσωπεία της οποίας θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Παιδείας, Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Ανάλογο σκηνικό κατεγράφη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά με λιγότερη ένταση. Εκεί, φοιτητές κατέλαβαν την Τρίτη την Πρυτανεία, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες, και χθες απαγόρευσαν την είσοδο στους πανεπιστημιακούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα