Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μαθητές του ΚΕΑΤ έγινε χτες στην Καλλιθέα

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, υψηλών προδιαγραφών Οι μαθητές του ΚΕΑΤ διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους Σ\' ένα δριμύ «κατηγορώ» απέναντι σ\' ένα σύστημα που επιβάλλει τη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση ως τρόπο ζωής για έναν ολόκληρο λαό, ανοίγοντας το σύγχρονο Καιάδα της ανταγωνιστικότητας για χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, μετατράπηκε η χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μαθητική κοινότητα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η οποία σε
μια συμβολική κίνηση προχώρησε μέχρι και χτες το βράδυ στην κατάληψη του Κέντρου, αντιδρώντας στη μεθοδική διάλυσή του. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΑΤ, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, το παράρτημα του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, το Σωματείο Εργαζομένων Ειδικού Κέντρου «ΕΡΜΗΣ», το Σωματείο ΟΤΑ Καλλιθέας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, γονείς από το 1ο Ειδικό Σχολείο Ιλίου και Δημοτικών Σχολείων Καλλιθέας, το Αθλητικό Σωματείο Τυφλών Ποδοσφαιριστών «Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ» έδωσαν το «παρών», διεκδικώντας: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλών προδιαγραφών, Ειδική Αγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ο Σώστης Καραγιαννόπουλος, εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΑΤ, μιλώντας για τα τεράστια προβλήματα του Κέντρου, επικεντρώθηκε στην επιτακτική ανάγκη όχι μόνο αναβάθμισης του ΚΕΑΤ, αλλά και άμεσης ίδρυσης Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου για μαθητές με προβλήματα όρασης. Ο Γ. Μπαλάσκας, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του ΚΕΑΤ, τόνισε την αποφασιστικότητα των γονιών να μην περάσει η προσχεδιασμένη απαξίωση του μοναδικού κέντρου που απευθύνεται σε τυφλούς.

Στο εργασιακό κομμάτι του ΚΕΑΤ αναφέρθηκε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, επισημαίνοντας: «Εδώ και ένα χρόνο εκβιάζουν τους εργαζόμενους με τον πιο ωμό τρόπο: \'Η θα δουλέψετε χωρίς μισθό ή θα απολυθείτε. Τούτες τις μέρες ξεκίνησαν να απολύουν όσους εργαζόμενους δεν υποκύπτουν στο εκβιαστικό αυτό δίλημμα και διεκδικούν τους μισθούς ενός ολόκληρου χρόνου. Πρόκειται για απολύσεις εκδικητικές, το τονίζουμε αυτό. Απολύσεις που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσουν να παραδοθούν στην πλήρη εξαθλίωσή τους. Ο,τι κάνουν δηλαδή σε όλο το λαό. Δεκάδες τέτοια διλήμματα πέφτουν κάθε μέρα στο κεφάλι μας. Μνημόνια ή καταστροφή. Ευρώ ή χάος. Εξαθλίωση ή αιματοχυσία. Η λύση είναι μία: Να βρουν ένα τείχος με σύσσωμο το λαό απέναντί τους. Να συστρατευτούμε στον αγώνα για να πάρουμε όλα αυτά που μας ανήκουν».

«Προειδοποιούμε τη Διοίκηση του ΚΕΑΤ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι σε ανοιχτή συνεννόηση με την Εισαγγελία Αθηνών για νέες διώξεις. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, θα σπάσουν τα μούτρα τους. Δεν είναι πολυτέλεια η πολιτική πρόληψης της αναπηρίας ή μια μάνα που ανακαλύπτει ότι έχει παιδί ανάπηρο να έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους. Μπορούμε να κατακτήσουμε μια άλλη κοινωνί

Keywords
Τυχαία Θέματα