Κάλεσμα για οργάνωση της πάλης σε κάθε σχολή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη ΓΓ Διά Βίου Μάθησης Συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ),
στις 11 π.μ. στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης. Ο Σύλλογος προχωρά στη συγκεκριμένη κινητοποίηση καθώς καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι σπουδαστές που αδυνατούν να καταβάλουν τα δίδακτρα και κινδυνεύουν ακόμα και να βρεθούν έξω από τις σχολές.

Με αφορμή αντίστοιχο πρόβλημα, η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών στο ΙΕΚ της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΕΚ. Οι σπουδαστές μίλησαν για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τα κόμματα που εκπροσωπούν την πλουτοκρατία με μια σειρά μέτρων (μειώσεις μισθών, απολύσεις, χαράτσια κ.τ.λ.) και για την αδυναμία που αντιμετωπίζουν στην καταβολή των διδάκτρων. Από την πλευρά της διεύθυνσης δηλώθηκε μεν «στήριξη» στους σπουδαστές που δεν έχουν να πληρώσουν, ξεκαθαρίστηκε δε, πως όταν ζητηθούν οι αποδείξεις των πληρωμών το ΙΕΚ δεν θα μπορεί να κάνει κάτι για τους σπουδαστές που δεν έχουν πληρώσει...

«Δεν θα το επιτρέψουμε! Κανένας σπουδαστής έξω από τις σχολές!», απαντά ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και καλεί να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα, να οργανωθεί η πάλη σε κάθε σχολή. Παράλληλα, καλεί τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να πάρουν μέρος στις εκλογές του Συλλόγου, να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και να δυναμώσουν αποφασιστικά το Σύλλογο.

Συγκέντρωση χτες στη Θεσσαλονίκη

Κατάργηση των διδάκτρων απαίτησαν και οι σπουδαστές Δημοσίων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν χτες, συνεχίζοντας πολύμορφα τον αγώνα τους για δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους. Σπουδαστές από διάφορα ΙΕΚ συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δημοσίων ΙΕΚ μαζί με την Επιτροπή Αγώνα του ΙΕΚ Σίνδου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα