Ο αγώνας των εργατών γίνεται υπόθεση των μαθητών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τετάρτη οι εργάτες στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης στα Γιάννενα μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων, τη στήριξη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησης για να μην περάσουν οι απολύσεις 8 συναδέλφων τους. Κατάφεραν να παρθούν πίσω οι απολύσεις, μετέτρεψαν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αποφάσισαν πως

δε θα πάψουν να αγωνίζονται απέναντι στην πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων η πείρα, τα συμπεράσματα από τη μάχη αυτή εργαζόμενων γονιών, νέων εργαζομένων για την ανάγκη της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, στα εργοστάσια, στη γειτονιά, στο σχολείο μεταφέρθηκε και έγινε κτήμα μαθητών σε σχολεία της πόλης. Στο 8ο και 4ο Γυμνάσιο οι μαθητές συζήτησαν για το τι συνέβη, στήριξαν την απόφαση των εργατών της ανακύκλωσης να αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών τους, για να μην πεινάσουν τα παιδιά τους. Αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση ο νικηφόρος αυτός αγώνας των εργατών να διαδοθεί σε κάθε τάξη, σε κάθε μαθητή. Είπαν ότι θα μπουν μπροστά σε κάθε περίπτωση που γονιός συμμαθητή τους απολυθεί, μείνει απλήρωτος ή του κόψουν το ρεύμα. Θα σταθούν στο πλευρό των εργατών, στο πλευρό του ταξικού κινήματος!

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις και τις άλλες παρεμβάσεις τους με στόχο την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής». Τα παραπάνω τονίζουν μεταξύ άλλων οι ΚΟΒ του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι, καταγγέλλοντας προσπάθεια να εμποδιστεί εξόρμηση της ΚΝΕ στο 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα