Τάρτα με ξινομυζήθρα και μανιτάρια

Η ξινομυζήθρα Κρήτης «Κρητών παράδοση», είναι προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Εχει υπόλευκο χρώμα, μαλακή υφή, απαλό άρωμα και ελαφρώς υπόξινη γεύση. Απαραίτητο συστατικό του κρητικού ντάκου (της κριθαροκουλούρας με την ντομάτα το ελαιόλαδο και το τυρί), ταιριάζει ιδανικά σε πίτες με μυρωδικά, με μανιτάρια, με χόρτα αλλά και με όσπρια καθώς και σε αλείμματα και ντιπ.Την ξινομυζήθρα «Κρητών Παράδοση»,

βρίσκουμε στα carrefour Mαρινόπουλος, σε συσκευασία των 350 γρ.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα), για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και λεία ζύμη. Σε μια λεία επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 4 χιλ. και την στρώνουμε στην ταρτιέρα, έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Την προψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, μαζί με το λάδι που έμεινε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 3 – 4 λεπτά, να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αδειάζουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.

Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα

Keywords
Τυχαία Θέματα