Λουκάνικα Καρπενησίου με λάχανο και άρωμα εσπεριδοειδών

Σε αυτή την συνταγή ταιριάζουν τόσο τα πικάντικα λουκάνικα Καρπενησίου όσο και τα λουκάνικα με πράσο. Ό, τι και να επιλέξουμε, το αποτέλεσμα θα είναι ένα εξαιρετικό φαγητό ή ένας πεντανόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε την παγωμένη μπύρα μας.

Διαδικασία

Με ένα πιρούνι, τρυπάμε τα λουκάνικα σε διάφορα σημεία.

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε

με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, το κρεμμύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την δάφνη, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και 150 ml νερό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για περίπου 15- 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνουμε με τον χυμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο το πιπέρι, βάζουμε και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για περίπου άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για περίπου 15 λεπτά, σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα