Λουκάνικα Καρπενησίου με γίγαντες στον φούρνο

ΔιαδικασίαΞεπλένουμε τους γίγαντες με κρύο νερό, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, μαζί με τα καρότα. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατα 3 – 4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Αδειάζουμε τους γίγαντες και τα καρότα, με τα υγρά που έμειναν, σε ένα μέτριο ταψί και τους αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Με ένα πιρούνι, τρυπάμε τα λουκάνικα σε διάφορα σημεία. Σε μια μέτρια κατσαρόλα,

ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο ταψί, πάνω από τους γίγαντες.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε περίπου 200 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λουκάνικα με τους γίγαντες. Ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να ροδίζουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα