Οι «κόκκινες» αγαπούν τα αλλαντικά

Ποια φαγητά και μεζεδάκια είναι κατάλληλα συνοδευτικά για κάθε είδος μπίρας.

Τραγανές, διαυγείς και ξεδιψαστικές, χρυσαφένιες, κόκκινες ή σκουρόχρωμες, με λιγότερο ή περισσότερο αφρό, οι θρεπτικές μπίρες με την πανάρχαια ιστορία αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καλοκαιριού. Ας διαλέξουμε λοιπόν την μπίρα μας, αλλά και το φαγάκι που θα τη συνοδεύσει, με λίγη προσοχή, για να οδηγηθούμε στη γευστική απόλαυση.

Δημητριακά με δημητριακά

Η «συγγένεια» είναι πάντα ένας αλάνθαστος κανόνας συνδυασμών. Κριθάρι και μαγιά η βάση της μπίρας -κάθε μπίρας-, ταιριάζει εξαιρετικά με

κάθε είδους ζύμη και ζυμαρικό. Σάντουιτς, πίτσες, καναπεδάκια, μακαρόνια, κανελόνια, πίτες δεν θα αρνηθούν ποτέ να τα συνοδεύσετε με μια μπίρα.

Lager oι αγαπημένες

Είναι οι lager αυτές που βρίσκονται παντού και τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς πίνουν συνήθως. Παγώστε τες καλά στους 9o C και αρχίστε να φέρνετε στο τραπέζι: ξηρούς καρπούς, σνακ, κρακεράκια… πίτσες, μακαρόνια και σαλάτες. Τυρόπιτα, ψωμάκια με φέτα και λάδι ψημένα λίγο στο γκριλ και ένα δίσκο με τυριά. Είναι μια μπίρα πασπαρτού, που δεν θα σας απογοητεύσει.

Pilsner, οι ξεχωριστές

Κρυώστε τες στους 9o - 12o C και, αν αποφασίσετε η βραδιά να έχει στυλ, συνοδεύστε με καπνιστό σολομό και χαβιάρι! Αν το μενού έχει κοτόπουλο, βάλτε λίγο κάρι στη συνταγή σας και θα ακούσετε επιφωνήματα ενθουσιασμού!

Ale οι διαφορετικές

Πιείτε τις δυνατές σκούρες ale στους 13o μαζί με ένα ψητό κατσαρόλας, λουκάνικα και τυριά, βάζοντας δίπλα μια συλλογή από ωραία πολύσπορα και μαύρα ψωμιά. Οσο για τις pale ale, τις ελαφρότερες, επιλέξτε μακαρονάδα κι ένα δίσκο με κρύα κρέατα και αλλαντικά.

Stout + porter, οι δυνατές

Αν πραγματικά θέλετε να πρωτοτυπήσετε, φτιάξτε μύδια μαρινιέρ και σερβίρετε με μια μαύρη μπίρα στους 13o. Τελειώστε το ποτήρι σας με ένα κομμάτι μαύρη πικρή σοκολάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι «κόκκινες» αγαπούν τα αλλαντικά,