Φαίδρα

Αll time classic εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα και τζαζ πιάνο-φωνή.

Η θέσηΠίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, σε ένα υπέροχο αρχοντικό του 1904.

Η ατμόσφαιρα Η Φαίδρα πρωτολειτούργησε το 1983. Ξεκίνησε ως κρεπερί -σε μια εποχή όπου η κρέπα ήταν μόδα- και αργότερα προσαρμόστηκε στους καιρούς, εντάσσοντας στο μενού ελληνικά και μεσογειακά πιάτα. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια είναι η αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς, η

φροντίδα των ανθρώπων της και φυσικά η λάιβ μουσική, πιάνο-φωνή, που σε ταξιδεύει στην ιστορία της τζαζ, στην ιταλική σχολή, στον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι. Από τα τραπέζια της «Φαίδρας» έχουν περάσει συνθέτες, ποιητές, καλλιτέχνες - και ο κύριος Μάκης, ο ιδιοκτήτης, πάντα έχει να σου πει μια ωραία ιστορία, αν θέλεις.

Το φαγητό Μας υποδέχθηκαν με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί. «Μην τυχόν και δεν δοκιμάσετε το χουνκιάρ μπεγιεντί, τώρα βγαίνει από τη φωτιά», μας είπαν. Πράγματι, ήταν νοστιμότατο. Δοκιμάσαμε και το τρυφερό στήθος κοτόπουλου φούρνου με λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα, συνοδεία μαστιχωτού πουρέ πατάτας. Από τις σαλάτες πήραμε τη σίζαρς με βινεγκρέτ αντζούγιας και τραγανά κρουτόν. Μια πανακότα με σος καραμέλας ήταν το φινάλε του δείπνου ή -για να είμαστε ακριβείς- η αρχή του τραγουδιού.

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περίπου 20 - 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Πολύ μεγάλη λίστα με γνωστά ελληνικά κρασιά και σε καλές τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί από Πέμπτη μέχρι Κυριακή μεσημέρι. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα γύρω στενά με σχετική ευκολία μετά το απόγευμα. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και να αποβιβαστείτε στη στάση Βικτώρια.

Φαίδρα, Μετσόβου 14, Αθήνα, τηλ. 210 88 35 711.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Φαίδρα,faidra